Albert Winninghoff nieuwe beschermheer ReclameArsenaal

foto Esther Gebuis

Albert Winninghoff is de nieuwe beschermheer van het ReclameArsenaal. Hij volgt na 9 jaar Giep Franzen op. Franzen was beschermheer vanaf de fusie van Het Nederlands Reclamemuseum en Het Nederlands Reclamearchief in 2001. Winninghoff, die sinds de jaren zeventig onder meer als oprichter van het bureau Noordervliet & Winninghoff een schat aan ervaring in het reclamevak opdeed, krijgt een eervolle rol bij de stichting die zich inzet voor het behoud van Nederlands erfgoed op het gebied van reclame.

Albert Winninghoff is een gelouterde reclamemaker. Hij was de eerste Nederlander in de board van een internationaal bureaunetwerk en was de eerste Nederlandse President van de European Association of Advertising Agencies.

Grote inzet voor de branche
Behalve de belangen van zijn eigen bureau, dat hij later aan het Amerikaanse Leo Burnett verkocht, heeft Winninghoff altijd de belangen van de reclamebranche gediend en actief uitgedragen. Zo was hij tweemaal voorzitter van de VEA en maakte hij zich sterk voor de Freedom of Commercial Speech. Daarbij was hij Reclameman van het Jaar (94). En hij ontving de Coq de Grand Honneur (GVR) voor uitzonderlijke verdiensten voor de reclame. In 2006 werd hij samen met Giep Franzen door de VEA uitgeroepen tot ‘Reclame Legend.

Vereerd met komst van legende
Het ReclameArsenaal is verheugd met de komst van Winninghoff. ‘Albert is onlosmakelijk verbonden met de ontwikkeling en de professionalisering van het vakgebied reclame, aldus voorzitter Hedy dAncona. ‘Met zijn eigen bureau heeft hij reclamegeschiedenis geschreven. Wij zijn zeer vereerd dat Albert het stokje wil overnemen van Giep Franzen, zon andere reclamelegende.

‘Nieuwsgierig makende schatkamer
Albert Winninghoff heeft zin in zijn nieuwe functie als beschermheer, zegt hij. ‘Het ReclameArsenaal is een bijzondere verrassing. Wat een nieuwsgierig makende schatkamer! Een bron van inspiratie voor het vak, journalisten, programmamakers. En uniek edutainment voor het onderwijs en het grote publiek. Daar verbind ik met veel plezier mijn naam aan.