Algemene voorwaarden beeldgebruik

De collectie van het ReclameArsenaal is te doorzoeken via de International Advertising & Design DataBase (IADDB). Afbeeldingen, radio- en tv-commercials zijn aan te vragen voor reproductie via de IADDB of info@reclamearsenaal.nl.

Voor het gebruik van afbeeldingen van het ReclameArsenaal gelden de volgende algemene voorwaarden:

  1. De kosten voor de handeling bedragen € 75,-. per afbeelding, incl. 21% BTW voor particulieren, excl. voor bedrijven. Tarief voor commercials is in overleg.
  2. De beelden worden per wetransfer.com gestuurd.
  3. Bij publicatie dient vermeld te worden: “afkomstig uit collectie ReclameArsenaal, www.ReclameArsenaal.nl”
  4. De gebruiker zelf is verantwoordelijk voor het regelen van toestemming van eventueel (auteurs-)rechthebbenden voor publicatie van de bestelde beelden.
  5. De geleverde bestanden mogen slechts éénmalig worden gebruikt zoals is overeengekomen.
  6. De gebruiker stuurt ter informatie en controle een kopie van de publicatie waarin het object te zien is (bewijsexemplaar).

Zoals te lezen is bij punt 4 is de gebruiker van de afbeelding zelf verantwoordelijk voor het treffen van regelingen omtrent de copyrights die aan een uiting vast kunnen zitten. Het ReclameArsenaal beschikt niet over deze rechten. Alle informatie die het ReclameArsenaal bezit over mogelijke rechthebbenden is toegevoegd aan de beschrijvingen op de IADDB.

Indien u rechten bezit en deze kenbaar wilt maken kunt deze direct opgeven aan de IADDB (info@iaddb.org) of contact opnemen via info@reclamearsenaal.nl. Na controle van de gegevens zullen uw gegevens toegevoegd worden bij de betreffende items.

Bruiklenen
Het is mogelijk om objecten uit de collectie aan te vragen als bruikleen voor tentoonstellingen. Hiervoor kunt u contact opnemen via info@reclamearsenaal.nl.