Annette Brattinga

In 1996 tekende Annette Brattinga – Aeneae Venema twee verhalen op uit de rijke geschiedenis van grafisch ontwerper en drukker Pieter Brattinga (1918-2004). In de database van het ReclameArsenaal (zie rubriek collecties) kunnen ruim 500 affiches uit de collectie Brattinga worden bekeken.

Dolf Hell

In 2002 bestond het Genootschap voor Reclame 75 jaar. Dolf Hell dook in de archieven en bracht in een serie van twaalf columns de GvR-geschiedenis tot leven. In onze webbibliotheek vind je overigens de complete inventaris van het historisch archief van het GvR. Dat archief wordt bewaard in het Internationaal Instituut Sociale Geschiedenis te Amsterdam.

Hans Knot

Sinds de jaren ’80 publiceert Hans Knot over geschiedenis van commerciële zenders zoals Radio Luxembourg, Radio Veronica en Radio Caroline. En over het daarmee verbonden begin van de Nederlande radio- en tvreclame.

Kees Schiferli

In maart 1999 verscheen een speciale uitgave van de Stichting Ether. Reclame met 25 artikelen, getiteld Campagneklassiekers vanaf 1973 uit Adformatie. De journalist Kees Schiferli schreef deze serie voor het vakblad Adformatie, dat in 1998 vijfentwintig jaar bestond. De artikelen beschrijven de ontstaansgeschiedenis van spraakmakende campagnes uit de periode 1973-1998. Op verzoek van het ReclameArsenaal stelden Schiferli en Adformatie de teksten voor deze website beschikbaar.

William Graatsma

In mei 2000 bezocht ontwerper William Pars Graatsma zijn vriend Pieter Brattinga (1918-2004). In het hier gepubliceerde verhaal doet Graatsma daarvan verslag, vermengd met zijn herinneringen aan de door Brattinga georganiseerde exposities in de kantine van steendrukkerij de Jong & Co. te Hilversum en later in de Print Gallery in Amsterdam.