Veel gestelde vragen

Wat is de doelstelling van het ReclameArsenaal?

Het ReclameArsenaal zet zich in om het beheer en behoud van het Nederlands reclame-erfgoed te verzorgen. De stichting stimuleert onderzoek, verzorgt publicaties, organiseert tentoonstellingen, onderhoudt een kenniscentrum en adviseert of helpt anderen bij soortgelijke activiteiten.
Door middel van deze website, het publiceren van de collectie via www.iaddb.org, het ondersteunen van publicaties en onderzoek wordt dit mogelijk gemaakt.

Kan ik het ReclameArenaal bezoeken?

U kunt het ReclameArsenaal alleen online bezoeken. De collecties zijn gedigitaliseerd en te vinden via de IADDB. De boeken uit de bibliotheek van het ReclameArsenaal zijn op te vragen bij het IISG. Er is geen bezoekadres waar de collecties onderzocht kunnen worden gelet op de kwetsbaarheid van het materiaal.

Wat is de relatie tussen het ReclameArsenaal en de International Advertising & Design DataBase (IADDB)?

Het ReclameArsenaal is een van de oprichters van de IADDB. Voorheen waren de collecties van het ReclameArsenaal alleen in een nationale context te doorzoeken. Met de oprichting van de IADDB ontstond de mogelijk om op internationaal niveau collecties samen te brengen. Via de website van de IADDB vindt u het archief van het Nederlandse ReclameArsenaal in combinatie met onder meer Amerikaanse, Duitse en Japanse reclames. De tijdschriftencollectie van het ReclameArsenaal is gedigitaliseerd en op tekst doorzoekbaar te vinden via de IADDB.

Ik wil een afbeelding gebruiken uit de collectie van het ReclameArsenaal, is dit mogelijk?

Het gebruiken van afbeeldingen van de collectie van het ReclameArsenaal is mogelijk. Mocht u een afbeelding willen gebruiken voor publicatie dan kunt u hierover meer informatie vinden bij de gebruiksvoorwaarden.

Worden de collecties van het ReclameArsenaal nog uitgebreid?

Met behulp van schenkingen worden de collecties van het ReclameArsenaal met regelmaat uitgebreid. Alle aanwinsten worden verzameld met het doel deze te digitaliseren en online beschikbaar te maken voor het publiek. Mocht u objecten aan willen bieden dan vernemen we graag van u via info@reclamearsenaal.nl.

Het is mogelijk om door middel van een officiële schenking uw bijdrage aan het ReclameArsenaal in aftrek te brengen.